keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Strömsö

Strömsö on Onnelan onnellisin ohjelma. Vaikka se on ruotsinkielinen, siinä on jotain levollista ja kivaa fiilistä. Vaikka yritin aluksi vastustaa sen leppeää tunnelmaa, se on pitänyt aitoutensa.

Ohjelma on siirretty keskiviikkoon. Ennen se oli sunnuntaina. Tai sitten sitä tulee useamman kerran viikossa.

Strömsö on oikea paikkakunta länsirannikolla, muistaakseni jossakin Vaasan seudulla.

Siitä tulee mieleen ruotsalaiset. Viime vuosikymmen vaihteessa olin tekemisissä ruotsalaisten kanssa. Mm ruotsaliaisten nuorisobändien kanssa. Kävin myös virallisella visiitillä Visbyssä. Kaikki tapaamani ihmiset olivat strömsöläisiä. He olivat aidosti ystävällisiä ja avoimia. He olivat seurallisia ja auttavaisia. Kukaan ei välittänyt huonosta ruotsinkielen taidostani tai muusta joutavasta. Tai sitten kaikki strömsöläiset ovat ruotsalaisia. Miten vaan.

Asenteeni ruotsalaisiin muuttui. Ennen en olisi periaatteessa halunnut katsoa Strömsötä. Rehellisyyden nimissä, en katsele sitä nytkään, mutten vaihda kanavaakaan. Annan Strömsön pelittää. Meillä on jotain opittavaa. Rentoutta, positiivisuutta....

Ehkä joskus Onnela on Strömsön kaltainen. Ai Ruotsi. Ei kai ! Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme.... Olkaamme siis strömsöläisiä.
No, se lienee liian vaikeaa. Mutta olkaamme onnellisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti