sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Mubarak

Uutinen kertoo Hosni Mubarakin käyttäneen viimeiset Egyptissäolopäivät omaisuuteensa turvaamiseen. Kultaa, osakkeita ja kiinteistöjä.

Mihin 80-vuotias tavitösee miljadiomaisuutta ? Tulee mieöeen kaksi asiaa. Oman elämänsä turvaamiseksi. Toisin sanoen turvaamaan henkensä loppuelämänsä ajaksi.. Rahavaroilla voi yrittää estää palautusta Egyptiin ja mahdollista kuolemantuomiota. Toinen syy voisi olla perintö. Mubarak haluaa turvata lasilleen ja suvulleen valtavan omaisuusuuden. Jonka hän ilmeisesti omasta mielestään on ansainnut.

Voi vain ajatella sitä raivoa, minkä miljardiomaisuuden siirtäminen muihin maihin saa aikaan egypriläisissä. Voiko suurwmpaa tuomiota odottaa kuin nappi otsaan. Kansa tulkitsee Mubarakin varastaneen Egyptiltä suuromaisuuden ja pitää epäkansallisena varojen siirron.

Diktaattorit ja itsevaltiaat käyttäytyvät samalla tavoin. Valta sokaisee, eikä kantti kestä perääntymistä. Lopputulos on yleensä ollut kuolema. Joko sairauden tai tuomion kautta. Se ilmaisee, että aivot hämärtyvät ja he alkat pitää itseään jumalallisina olentoina. Sieltä ei näytä olevan paluuta. Paenneita valtiaita on toki onnistuneesti säilyttänyt henkensä. Kreikan kuningas pakeni maasta ja taitaa olla vieläkin säällisesti hengissä. Papa Docin poika Baby Doc palasi talaisin Haitiin "auttamaan" kotimaataan.

Hosni tuskin tarvitsee miljardejaan omaan arkielämäänsä. Valtias tai ei, mutta veikkaan Hosnille vaikeita päiviä. Kissanpäivät ovat turhaa haavetta. Pelko per..ssä lienee hänen loppuelämänsä arkipäivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti