lauantai 26. helmikuuta 2011

Sami Aittokallio

Tämä 18-vuotias maalivahti pelasi voiton Ilvekselle Espoon Bluesista. 44 torjuntaa takasi Ipalle 4 - 1 voiton Hakametsässä. Aittokallio on nuorten maajoukkueen kakkosveskari. Turjuntahommia on kuitenkin tullut silloin tällöin kun Ilveksen ykkösveskarit Hurme ja Wiikman ovat haparoineet. Toki koko joukkue pelasi kohtuullisesti, mutta ilman Aittokallion torjuntoja lukemat olisivat erilaiset. Bluesin jyrä Karalahti tulitti nuorta maalivahtia, mutta turhaan.

Pyttykerho jakoi tähdet väärin, kun mainiosti pelannut veskari sai vain yhden tähden. Kapteeni Määttänen teki ja syötti yhden ja sillä irtosi kolme tähteä. Epistä ! Nuorelle Aittokalliolle kuului kunnia. Välillä mylläkkä Ilveksen maalilla oli hirmuinen, mutta jäätävä maalivahti piti joukkuetta pystyssä. Yksi luiskahti, mutta muut pysyivät ulkona.

Nimi kannattaa painaa mieleen. Muutaman vuoden kuluttua tässä on kansallinen huippumolari, ellei NHL vie kaveria rapakon taakse. Siellähän suomalaiset maalivahditt ovat kovaa valuuttaa.

Ps. Ihmelttelin pistepörssin kärkipäähän lukeutuvan Jesse Niinimäen seisoskelua. Hän tyytyi katselemaan muiden pelaamista ja luistin liikkui kovin verkkaisesti. Hän oli kyllä kentällä melko paljon. Onko mies loukkaantunut vai onko pistetehtailu noussut päähän ? Pahinta, jos kunto ei kestä ? Katsomoon näytti kyllä velttoilulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti