sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Etukortit

Hankin aikoinani kaikkien kolmen kauppaketjun etukortin. Siis S-ryhmän, K-ryhmän ja Tradekan. Ajattelin, että vertailen ja otan korttitarjouksien hyödyt kotiin. Nyt on arvioinnin aika. Näkökulmani on siis yksineläjän näkökulma. Ostoksia tulee huomattavasti vähemmän kuin lapsiperheessä.

S-kortti antaa yksineläjälle huonommat bonukset. Kun ostelee muutamalla satasella kuussa, bonus on prosentin eli ei mitään. LähiPrismassa on toisaalta kohtuullisen halvat hinnat. Siis kaikki hinnat ovat yleisesti ottaen halvemmat kun kahdella kilpailijalla. Tämä ei edellytä korttia, joten samat ostokset onnistuvat myös ilman. X-tra tuotemerkin tuotteita on aika paljon. Ne ovat myös melko laadukkaita.Tarjoukset ovat melko huonosti osuvia omaan ruoanlaittoon ja syömiseen. Niillä ei kesää tehdä. Kokonaisarvio on kuitenkin seiska plus.

Plussakorttia käytän lähes päivittäin lounasruokailuun. Ostan Anttilan alakerran K-supermarketista salaattia tai viimeisen myyntipäivän alentamaa keittoa tai muuta einestä. Sen lisäksi käyn Peltsun K-marketissa ostamassa tarjouksia epäsäännöllisesti. Muutaman kerran vuodessa tupsahtaa vitonen pankkitilille bonuksina. Ehkä 15-20 euroa vuodessa. Hinnat ovat aika kalliita perustuotteissa? Tarjoukset ovat usein hyviä ja minulle sopivia. Juomia, pakasteita jne. Kokonaisarvosana jää kuitenkin kuuteen ja puoleen.

Bonuskorttia käytin ennen enemmän. Silloin Koivistonkylässä oli Ekamarket. Nykyinen Prisma. Lähikauppani on Siwa. Sinne on matkaa parisataa metriä. Hinnat ovat kuitenkin kalliit ja tuotevalikoima kapea. Se on tyypillinen "jotain unohtui ostaa" kauppa. Bonuksia kertyi muinoin vuodessa toista sataa euroa, mutta nyt viitisen kymppiiä. Sen saa myös käteisenä. Tarjoukset ovat joskus päivittäisiä, mutta pidempiaikaiset eivät aina osu. Kokonaisarvio jää kutoseen hyvästä bonuksesta huolimatta.

Tekisi mieli vielä verrata Lidliä kolmeen kotimaiseen. Siellähän ei ole mitään kortteja vaan hinnat ovat huokeat. Selvästi halvemmat kuin suomalisissa. Lidl voisi verrata kauppaketjujen halpoihin tuotemerkkeihin kuten edellä mainittu x-tra, Eldorado tai Rainbow. Hintataso on supmalaisittain halpa. Monet tuotteet ovat erilaisa, pääasiassa saksalaisia. Lidl tuottaa myös omia Suomessa tai muissa maissa tehtyjä tuotteita. Heikkoutena on tuotteiden kapea valikoima. Peltsun lähellä ei ole myöskään yhtään myymälää. Säännöllisesti käytettynä Lidl alkaa etoa. Halpojen hintojen lisäksi tarjoukset ovat usein kilpailukykyisiä ja joskus jopa naurettavan halpoja. Nostan kuitenkin Lidl seiska puoleen tuotteiden huokeuden takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti