maanantai 21. helmikuuta 2011

Nalle Wahlroos

Nalle on päässyt vauhtiin. Hän on huolissaan maamme tulevaisuudesta (ehkä myös omista omistuksistaan). Koska maamme tulevausuus on uhattuna, hän haluaa ottaa kantaa ja esitellä säästökohteita. Kehitysapu on turhaa, samoin monet muut tuet kuten elinkeinotuet ja maataloustuet. Nuorten toimeentulotuki ja opintotuki yli viisi vuotta opiskelleelle on turhaa rahan haaskaamista ja nuorten opettamista huonoille tavoille.

Nalle itse on tässä hyvänä esimerkkinä. Hän on nostanut vajaan 300.000 euron vuotuisia tukia maatiloilleen. No, se on tietysti pikkusumma ja johtaa harhaan, koska merkitys on aika vähäinen. Säästöissä kyse on miljoonista. Vaikka moni nuori eläisikin vuotuisella 300.000 euron tuella, ei se kuitenkaan ratkaise talouden aukkoja.

Jotenkin ajattelen, että ihmisen sivistykseen kuuluu tyylitaju. Tarkoitan, että ökyrikkaan ei kannattaisi osoittaa tyhmyyttään ehdottelemalla toimeentulotukien poistamista. Ei vaikka olisikin sitä mieltä. Miljardiomaisuuden takaa kannattaisi pikemminkin ymmärtää ihmisten ahdinkoa ja vaikeuksia. Pidän sitä sivistyksenä. Talouden ongelmat ratkeavat talouden keinoin. Ei köyhiä kyykyttämällä.

Yleensä kutsun vieraita ihmisiä oikealla etunimellä, enkä lempinimellä. Tässä teen poikkeuksen. Syy on huono tyylitaju ja se, että joskus hänkin oli nuori. Silloin hän oli Nalle. Mukava kaveri, joka nautti elämästä. Paransi maailmaa ja halusi muutosta. Silloin äänenpainot olivat toisenlaisia. Rahaa piti saada sieltä missä sitä oli, sinne mistä sitä puuttui.

Niin muuttuu maailma. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti