perjantai 25. helmikuuta 2011

Lumensulattaja

Voisiko joku keksiä lumensulattajan ? Keskustassa - jokaisen kaupungin keskustassa - on kasoittain lunta. Kun kauhakuormaaja ja kuorma-auto tyhjentää keskustan kasoja, kustannukset ovat melkoisia. Kuorma-auton kertakeikka maksaa varmasti yli 50 €. Kauhakuormaaja maksaa varmasti satasia tunti. Jos ja kun keskustoja tyhjennetään, kustannukset ovat vähintäänkin suuret.Tietysti yrittäjät saavat laiteinvestointeja peitetyksi ja runsaasti duunia lumisina talvina.

Ehdotan keksijöille lumensulatuslaitetta. Laite, joka sulattaa lumikasat vedeksi. Vastus, joka työnnetään lumen sisään tai imuri, joka imee lumen kuumaan säiliöön. Tällä tavoin muutamassa tunnissa poistetaan suuri määrä lunta ja jäljelle jää vettä ja erilaista roskaa. Tämä ei varmaankaan ole mikään maailmanmenestys, mutta ihmiä asuu paljon lumisilla alueilla. Pohjolassa, Canadassa ja Venäjällä. Muuallakin tulee lunta äkkiä pajon, mutta lumisilla alueilla sitä tulee joka vuosi.

Idea on vapaasti käytettävissä. Katson taas kerran Hervannan suuntaan ja tekniseen korkeakouluun. Hei, onko siellä keksijöitä ?

4 kommenttia:

  1. Jyväskylän keskustan pääkatu on käveliöiden ja pyöräilijöiden aluetta. Väylässä on "lattialämmitys", joten se ei ole liukas tai luminen. Ehkä se ei ole kaikkein ekologisinta, mutta hyvin miellyttävää kävelijän kannalta.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Jep.
    Kuninkaankadullakin on jonkinlaista lämmitystä, koska se on aika sulana.
    Tarkoitin näitä Keskustorin ja muun keskustan lumivuoria. Niistä lunta kärräillään jollakin aikavälillä pois- ilmeisesti järviin.

    VastaaPoista
  4. Ymmärsin kyllä. Piti vaan taas kehua Jyväskylän pyöräystävällisyyttä. Lumen sulattaminen vaatinee vahinko kyllä energiaa.

    VastaaPoista