perjantai 25. helmikuuta 2011

Täytetty patonki

On taas perjantai ja jotain pitäisi syödä iltasella. Nyt laitetaan helppoa ja nopeasti. Täytetty patonki.

Ostetaan yksi patonki. Jos on porukkaa enempi, ostataan kaksi erilaista. Raskalainen, juustopatonki, malaispatonki tai valkosipulipatoong.
Halkaistaan puoliksi. Levitetään molemmille puolille ohuesti margariinia ja majoneesia. Täytteeksi juustoa, kinkkua, kanapaloja, metvustia, tomaattia, kurkkua, suolakurkkua, salaatinlehtiä, paprikaa, oliiveja, sipulia, aurinkokuivattua tomaattia, homejuustoa, ananasta, kaprista, jalapenoa eli mitä löytyy tai mistä tykkää. Väliin voi valuttaa lisää majoneesia tai hampurilaiskastiketta tai kermaviili, jos on tuliset emneet. Muttei se ole välttämätöntä. Jos on uskalias, kannattaa kokeilla jotain uutta esim äyriäisiä, juustotäytteisiä paprikoita tai jotain tulista kastiketta. Kannattaa kuitenkin muistaa kasvikset tai salatti. Se tuo rapeutta ja neutraloi voimakkaita makuja. Kaikkea ei tietenkään ahdeta samaan kohtaa tai edes samalle leivälle, mutta nyt saa inspiroida ja olla luova. Tämä ei voi epäonnistua. Paina patonginpuolikkaita hieman kasaan ja leikkaa viistoja paloja. Toiseen päähän voi pyöräyttää talouspaperista selvetistä tötterön eli pidikkeen. Jos kastikkeet tai sisältö alkaa valumaan.

Ja ei muuta kun jengi keittiöön ja palan painikkeeksi raikasta vettä tai mitä niitänyt onkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti