maanantai 7. helmikuuta 2011

"Rötöstelijät" eduskuntaan

Jostain syystä monet "rötöstelijöinä" tai sanotaan vaikka huonoissa asioissa kunnostautuneet entiset kansanedustajat palaavat eduskuntaan. Mikä oikein ihmisiä vaivaa. Onko oikeudenmukaista tukea esim. Lainrikkojaa ?

Onko kysymys siitä, että nämä henkilöt osaavat kääntää syytökset ajojahdiksi. Laittomat puuhat muuttuvat yrityksiksi autaa tavallisia ihmisiä. Vai onko tosiaan totta se, että tärkeintä on pysyä otsikoissa joko hyvässä tai pahassa ? Sympatiaa löytyy molemmissa tapauksissa.
Todellinen jaloilleenputoaja on Kauko Juhantalo, muttei suinkaan ainoa. Seuraavassa eduskuntavaaleissa on monta epäiltyä ja syytettyä. Kenties tulevaisuudessa nämä henkilöt saavat jonkinlaisen tuomion. Äänestäjät päättäkööt, on kommentti ehdokkaiden puheissa. Niinhän se on. Ja kovin syvällinen ennustaja ei tarvitse olla, jos sanoo useimpien putoavan myös jaloilleen ja suoraan eduskuntaan neljän vuoden pestille.

Toisenlainen näkökulma on ajatus, että eduskunta on pienoiskuva suomalaisista. No, äänestäjät päättäkööt. Siihen on tyytyminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti