torstai 10. helmikuuta 2011

New Kouvola

Olen uudessa Kouvolassa. Jotenkin tuntuu, että olen vanhassa Kouvolassa, mutten ole. Syy on selvä. Uusi Kouvola pitää sisällään kuusi kuntaa tai kaupunkia. Teollisuus ja maaseutu, kaupunki ja kuntamaisema on yhdistetty. Suur-Kouvola on perustettu ja se elää.

Tyhmä kysymys tulee heti. Onko Mypa nyt kouvolalainen joukkue ? On kait. Urheileva (lue kilpaurheileva) Kouvola on aika urheilullinen: Kouvot, KPL, Kookoo. Jos tähän lisätään hiihtäjiä ja tämä Mypa, koossa on oikea suomalainen sporttikaupunki.

Matkailijoita tulee Venäjän puolelta ostoksille. Ostareita rakennetaan lisää. Pikkuhiljaa suur- Kouvola hitsautuu maaseitukaupunkikeskukseksi, jossa on Kymenlaakson poweri. Ohittaa kohta Kotkan ja Lappeenrannan luonnekisassa ? Ohittaako ? Mikä brändi, mikä luonne ?

Vanhana eteläkarjalaisena sanon, että Kouvola on aina piirtynyt kaupan ja hallinnon kaupungiksi. Nyt uusi kokonaisuus on jotain uutta, mitä toivottavasti ei vielä ole tarvis määritellä. Antaa sen muuttua ja kasvaa mittoihinsa. Hiljaa kuulen toiveen Kouvolan yliopistosta. Venäjä instituutista. Taitavat olla omia ehdotuksiani.

Olen Mansesta. Miksi spekuloisin Kouvolasta ? Löytäkööt itse oman identiteettinsä, kun ovat sen luoneet !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti