keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Gaddafi

Mubarakin kollega Gaddafi on nyt valtansa veitsenterällä. Kun Mubarak yritti siirtää varojaan ulkomaille turvaan, Gaddafi on päättänyt taistella. Hän on ajanut itsensä ja heimonsa/sukunsa umpikujaan. Minä tai te ! TV kuvan välittämässä kuvassa oli vihainen valtansa katkerasti menettänyt mies. Ikäänkuin hän olisi halunnut sanoa, ettekö ymmärrä mitä olen tehnyt teidän puolestanne. Katkera vanhus ei osaa enää pelata. Hänet on nujerrettu ja petetty ja nyt on lopun aika. Aikaa on vähän ja lähipiiri on peloissaan. Pelastautukoon ken voi.

Jos hänen sukunsa voi nostaa jonkun seuraajan, se voi pelastaa Gaddafin. Mutta se on teoriaa. Suku on vihattu eliitti. Sotilaiden vallankaappaus voi olla myös mahdollinen. Se onkin todennäköistä, koska selkeää oppositiota ei ole näköpiirissä.

Mutta kyllä Gaddafin taru päättyi viimeistään oman kansan pommituksiin. Siitä ei ole paluuta. Vaikka olisikin, se on hetkellistä. Kansa ei armahda, kansa ei unohda. Se oli raukkamainen ja halveksittava teko. Siitä on vain yksi tuomio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti