tiistai 1. helmikuuta 2011

Ajan kuluminen: liikuntaharrastus

Mihin oikeastaan aikamme kuluu ? Tätä asiaa aloin miettimään pienestä syystä. Miksen pääse liikkeelle: kävelylle, hölkälle, juoksemaan edes pari kertaa viikossa ? Mihin aikani kuluu ?

- Työssä ja työmatkalla olen päivittäin 8,5 tuntia (42,5 h/viikko).
- Nukun tai yritän nukkua 7,5 tuntia (52,5 h/viikko).
- Laitan ruokaa ja syön 1,5 tuntia päivässä (10,5 h/viikko).
- Teen kotiaskareita, harjaa hampaita, ajan partaa, petaamista, siivousta, astioiden ja vaatteiden pesua jne järjestelyjä 1,5 tuntia päivässä (10,5 h/viikko).
- Käyn kaupassa vajaan tunnin päivässä (7 h/viikko).
- Katson TV:tä, maalaan, kirjoitan blogia, käyn matseissa, tapaan ystäviä, vietän vapaa-aikaa 4 tuntia päivässä (28 h/viikko).

Jossain mättää ! Vuorokauteni pituus on tuttu 24 tuntia, mutta en ehdi lenkille. Miten voisin puristaa jostakin, epäilemättä tärkeästä asiasta, puoli tuntia tai kolme varttia kahtena päivänä viikossa ? Se on yhteensä peräti yksi tunti tai 1,5 tuntia.

Tehtävä on äärimmäisen vaikea. Aion antaa tehtävä yhden miehen selvitysmiehelle (itselleni). Jos hän saisi kevään aikana aikaan mietinön, jonka jättäisi minulle vaikka huhtikuussa (se on ehkä liian myöhäistä kesää ajatellen). Sitten ryhtyisin toimenpiteisiin eli antaisin kirjalliset ohjeet. Tämän jälkeen voitaisiin pilotoida toukokuussa ja kesäkuussa. Tästä raportti ja arvio toiminnan vaikutuksista. Kun huomioidaan loma-ajan viivästykset, voidaan ajatella, että syyskuussa on olemassa selkeä käsitys miten löydän viikossa 2 x puoli tuntia (3/4 varttia) aikaa liikunnalle.
Ja sehän tässä oli tarkoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti