keskiviikko 16. helmikuuta 2011

AC Oulu

Palloliitto kovana. Oulun velkainen seura myöhästyi. Olisi kiinnostava kuulla, mitä seuran sisäpiireissä puhutaan. Moka on tehty ja nyt vetelät on housussa. Moka ei ollut seuran velat. Moka oli hidas herääminen ja liian myöhään herääminen talouden parantamissuunnitelmaan. Jos pitäisi veikata (jalkapallosta tuttu termi) sanoisin, että joku luotti liikaa Palloliiton hyväntahtoisuuteen ja velttouteen. Nyt vaan kävi niin, että ROPS vastaa koko pohjoisen futiksesta. Se taas heikentää futista kansallisesti. Moka kostautuu näin kahdella tavalla. Hyvää on tietysti ryhdikäs päätös. Pitkällä tähtäimellä Palloliiton lisenssitouhu on otettava todesta.

Haka ymmärsi, että kyse on riskien torjumisesta. Velkaa on siellä sun täällä, mutta realistia suunnitelmia pitää olla. Ja ne pitää tehdä enemmin tai vähemmin tosissaan. Vetkuttelu ei vakuuta. Vanha sanonta pätee tässäkin: " turha pyyhkiä, kun on jo housussa.

Oulun valmentaja Malinen on esiintynyt voimakkaasti mediassa. Hän on kyynelehtinyt epäoikeudenmukaisuudesta ja vaatinut inhimillisyyttä. Ymmärettävästi mies on katkera. Nyt sivu suun menee kohtalainen duuni. Epäilen Malisen motiivia nostaa acoulua taas Veikkausliigaan tai ainakin se tuntuu katkeralta. Mokan syy ei liene Malinen. Jonkun muun luulisi tulevan nyt esiin. Seuralla lienee puheenjohtaja tai joku napamies, jolle kuuluvat seuran edustaminen ja myös lisenssiasiat. Malisen kommentit kuuluisivat muiden suihin. Tai sitten nämä henkilöt ovat myöhästyneet ja tehneet tämän väärinarvioinnin.

Joka tapauksessa pohjoisen väki saa taas noitua Helsingin herroja vääryyksistä. Mikäs siinä, jos se tuo yhtään lohtua. Mutta nyt AC Oulun täytyy myös alkaa pesemään omaa pyykkiään. Mahdollisuuksia on annettu liian paljon. Jos lisenssiin tarvitaan tietyt edellytykset, sen mukaan mennään. Jos inhimistetään, ei lisenssityötä tarvita.

Oulun urheilulla on muutenkin kovaa. Kärpät taapertaa kalliista kokoonpanosta ja valmentajasta huolimatta. Jääpallossa OPS lopetti kokonaan toimintansa. Perinteikäs OLS yrittää pysyä kärjen tuntumassa. Lentopallossa Etta pyörii sentään keskikastissa. Ärtymyksen ymmärtää. AC Ouluun kohdistui kovat odotukset sarjassasäilymisen myötä. Nyt eväät on syöty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti