Ihan ruunebergiläisesti ollaan liikkeellä perjantaina duunin jälkeen.
Muikku, tuo köyhän miehen valkea lohi, on hyvää, terveellistä ja oiva perjantaipala.
Ostetaan siis muikkuja (laiskimmat ostavat perattuna) puoli kiloa. Neulamuikut on myös hyviä tähän. Laitetaan voideltuun pikkupottiin (uunipataan) perattuja muikkuja sikinsokin päällekkäin. Väliin suolaa (ja jos tykkää sipulista, sipuliviipaleita). Kaikki muikut päällekkäin ja voinokareita päälle reilusti. Sitten uuniin 200 astetta ja riippuen määrästä muikut kypsymään parikymmentä minuuttia - puoli tuntia.
Tarjoiluehdotus: ruisleipäviipaleita ja päälle uunimuikkua. Padan pohjalle jää voisulaa ja nestettä, jota voi kaadella leivän ja muikkujen päälle. Hyvää ja helppoa. Palanpainikkeeksi vettä, jäävettä, mineraalivettä. Joka tapauksessa jotain raikasta ja puhdasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti