torstai 10. helmikuuta 2011

Lahden rautatieasema

Lahden rautatieasema on tyylikäs, perinteinen tiilirakennus. Odotussali, ravintola ja lippumyymälä. Kaikki on ok. Syy miksi istuskelen täällä on klassinen. Tai sanoisinko, että oikeaa syytä en tiedä. Virallinen syy on matka Tampereelta Kouvolaan. Minun pitäisi olla kuitenkin jo Kouvolassa. En ole ! Syy on junien myöhästely. Siis VR. Mutta jos asiaa haluaa selvitellä syvemmin, menee arvailun puolelle. Syynä voipi olla italialaiset Pendolinot. Syy voi olla myös Helsingin ratapihan vaihteet. Onkohan siellä vielä miesvajausta nimenomaan vaihteiden lumitöissä ? Uutisissa kerrottiin, että ohjausyksikön releet ovat vanhat ja ne uusitaan. Kestää kymmenen vuotta. Mutta uusiminen tai ainakin suunnittelu alkaa tänä vuonna. Odottelenko siis täällä Lahden rautatieasmalla tuon kymmen vuoden ajan ? Ehei, juna on myöhässä vain 40 minuuttia. Eikun 43 minuuttia. Juuri tuli uusi tiedotus.51 minuttia !

Tämä on ihme kyllä eka kerta, kun myöhästyn jostakin junan myöhästymisen takia. Parikymmentä vuotta sitten ei ollut aikatauluongelmia. Kehitys kehittyy. Ei ole herkkua olla VR:llä duunissa. Samaa selittelyä ja kiukkuisia ihmisiä joka päivä. Nyt ei ollut edes satanut lunta, lumimyräkkää tai hirmumyrskyä. Tuli pakkanen. Tuiki harvinainen ilmiö täällä Pohjolassa.

Uutisissa on tänään varmaankin otsikko. "Pakkanen jäädytti Helsingin ratapihan vaihteet, raiteet, veturit ja liikenteen. Sulamiseen saattaa mennä useita päiviä." Joka tapauksessa hyvin menee ja samalla päätän raporttini Lahden rautatieasemaltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti