keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Vaalit 2011

Nyt kelpaa taas olla kansalainen ja äänestäjä. Ertyisesti, jos olet lapsi, nuori, eläkeläinen työssäkäyvä, asuntovelallinen, yrittäjä, vähemmistössä, enemmistössä, maahanmuuttaja, maahanmuuton vastustaja, vähävarainen, lapsiperheellinen, jne. Nyt sinulla on ystäviä. Ja lupauksia sataa, onhan riski päästä eduskuntaan kohtalaisen pieni valtaosalle ehdokkaista.

Kannattaa kuunnella ja nautiskella. Nyt on mahdollista löytää empatiaa, sympatia, ratkaisuja pulmiin jne. Tässä vaiheessa on selvästi ostajan markkinat. 17.4. jälkeen tilanne on toinen.
Mutta sitä ennen sinulla on elämäntilanteesi ymmärtäjiä. Tarjolla on monelaisten alojen asiantuntijoita, asioiden ratkaisijoita ja puolestapuhujia. Turvaa ja välittämistä löytyy. Oikeuksia puolustetaan. Vääryyksiä vastustetaan.

Meikäläisen, taatelintallaajan, näkökulmasta näyttää huvittavalta. Epäuskottavalta. Aion toki äänestää, mutta ehdokkaan tekemisiä olen seurannut jo hyvissä ajoin ennen kilpalaulannan alkamista. Yleensä äänestän aina ennakkoon, heti kun se on mahdollista. Silloin ei kilpalaulannalla ole enää merkitystä. Silloin arpa on heitetty ja viiva vedetty.

Tämän vaalin yhteydessä tulen seuraamaan ehdokkaiden mielikuvituksellisia sloganeita.
Tässä alkupaloja:
"Kansan hyvinvointi on tärkein"
"Työntekijä eduskuntaan"
"Puhtaalta pöydältä"
"Päätökset hoitoon"
Omaperäistä ja kekseliästä. Äänestäisitkö sinä jotakin heistä ? Tai innostaako jokin näistä sinua ?

Palaan asiaan hieman myöhemmin laajemman materiaalin kansa. Siihen asti, tsot, tsot !
Päätän raporttini eduskuntavaaleista 2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti