perjantai 4. maaliskuuta 2011

Taloyhtiöiden parkkisakko-oikeus

Kyllähän parkkisakkoasiassa ollaan menty syvälle. Kysymys kuuluukin kuka saa sakottaa ja missä vaiheessa. Ehdotan seuraavia oikeuksia kansalaistwn omaan käyttöön. Sakottamisoikeus siis erilaisille vartiointiyhtiöille ja muille kansanvalvonnan edusihmisille.

Nopeuksien valvonta poliisien ja peltipoliisien lisäksi Autoliiton kuskeille ja yksittäisille autoilijoiden ryhmille, kun silminnäkijöinä on vähintään kolme kuskia. Samoin muiden liikennerikkomusten valvonta, kuten punaisia päin ajaminen, laittomat ohitukset ja muu liikenteen vaarantaminen.

Sitten metelöinnin valvonta ja sakottamisoikeus naapureille. Jos naapurista kuuluu mökää kahtena viikonloppuna peräkkäin, voidaan kirjoittaa sakko, jos kaksi naapuria on sitä mieltä.

Humalaisten sakottamisoikeus bussikuskeille ja julkisten paikkojen valvojille. Erityisesti tämä oikeus kauppojen myyjille, kun juopunut yrittää ostaa keppanaa.

Kiroilusta voisi antaa sakon sijaan punnerruksia tai pestä kiroilijan suu.

Poliisi voisi kouluttaa sakonantajia järjestyksenvalvojien tapaan. Heillä olisi laillinen oikeus sakottaa muita kansalaisia. Provikka duunista ja pääosa tuloista valtiolle.

No, leikki leikkinä, mutta aika hyvä soosi on saatu aikaan. Ja tästä saadaan kyllä vielä kuulla jatkossakin. Arvovalta on laitettu peliin eri puolilla ja aika isojen starojen toimesta. Veikkaisin, että palataan vanhaan. Poliisi sakottaa ja parkkisakkoja antavat kaupungin parkkipirkot. Ja thats it.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti