perjantai 11. maaliskuuta 2011

Lihapullat

Perjantai-ilta koittaa ja jotain pitäisi saada tarjolle. Laitan tämän tyttäreni hienon jauheliha ohjeen. Se on helppo ja maukas. "Nää on parhaita lihapullia mitä oot tehny"- kommentti kertoo kaiken. Siis hommiin.

Osta pakkaus jauhelihaa (400g). Nauta sekä sika-nauta käyvät molemmat. Mango chutney-kastiketta, maustamatonta jogurttia, kimppu tuoretta korianteria, kananmuna.

Sekoita desi jogurttia, desi mango chutneytä korppujauhoihin ja anna turvota hetken. Sekoita jauheliha, yksi kananmuna, silputtu korianteri , suolaa ja pippuria. Yhdistä molemmat seokset tasaiseksi massaksi. Anna turvota ja maustua vielä vartti. Pyörittele sopivan kokoisia lihapullia. Paista uunissa 15-20 minuuttia, muttei liian kuiviksi. Mieluummin hieman puolikypsää. Tai sitten paistinpannulla.

Tämän kanssa sopii kastikkeeksi, sinappi, ketsuppi, majoneesi, hampurilaiskastike tai oma viritys. Myös mango chutneyn jäljelle jäänyt kastike on hyvä. Mukavaa idea on tehdä kastikebaletti, eli erilaisia kastikemakuja. Ja juomaksi sopii kaikki. Erityisesti intialainen lassi. Mutta sen ohje säästetään seuraavaan kertaan.

Ei muuta kun telkku auki ja ruokaviritykset pöytään !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti