lauantai 26. maaliskuuta 2011

Rillinki

Arkiviikko pois Onnelasta ja kaikenlaista ehtii tapahtumaan. Täällä on jonkinlaiset vaalit tulossa. Pääministeri diggaa Jenni Vartiaista. Kuopioon kolaroinnin Suomen ennätys. Rillinki purettiin Hämeenpuistosta.

Mitä !!!!! Rillinki, Lainapeitteen sponsoroima postmoderni taideteos on poistettu. Tämä on käsittämätöntä pyhäinhävästystä. Juuri kun silmä alkaa tottumaan tähän aitoon manselaiseen Christokopioon (Christo = bulgarialaissyntyinen taiteilija, joka paketoi niemiä ja muita isoja esineitä), se viedään meiltä pois. Ovatko perussuomalaiset vallanneet viikossa Tampereen kaupungin johdon ?

Teen ehdotuksen. Pressutaideteokselle haetaan uusi sijoituspaikka. Mielessä on heti pari oikein mehevää paikkaa.

1.Keskustorille nakkikioskin viereen. Samalla jatkettaisiin tamperelaisen grillikulttuurin ja taiteen yhteistä taivalta. Kaupunkilaiset näkisivät nyssen ikkunasta huipputaidetta. Japanilaiset valokuvaajaturistit jättäisivät Raatihuoneen rauhaan (missään museossakaan ei saa kuvata taideteoksia, miksi meillää saa) ja kuvaisivat pressuja.

2.Rautatieaseman eteen taksitolpan paikalle. Jokainen Tampereelle saapuva matkustaja näkisi heti tervetuliaisiksi ainutlaatuisen rakennelman. Kun Keskusareena on rakennettu matkailijamäärä moninkertaistuu. Sitäpaitsi, ne jotka eivät pidä taiteesta, pitäisivät pressuja keskustan putkiremonttina. Dynaaminen Tampere.

3.Vuoreskeskus. Vuores tulee olemaan erityisesti taiteeseen keskittyvä kaupunginosa. Hienoja siltoja on rakenteilla. Taidetta ripoitellaan ympäri asuinaluetta. Asuntomessut ovat tulossa Vuorekseen. Vuoreksessa ja Mäyrämäessä on paljon hartiapankkirakentajia, jotka tuntevat samaistuvansa konkreettiseen taideteokseen. Joku voi lainata pressuja omalle rakennustyömaalleen, jos sade yllättää. Lempäälä maksaa puolet taideteoksen kuluista.

4.Särkänniemeen Sara Hildenin ja huvipuiston välimaastoon. Tällä taideteoksella saadaan museon kävijämäärä tuplattua ja miehet tuntevat olonsa kotoiseksi Särkänniemessä. Jokaisessa oikeassa miehessä on pieni rakentaja. Monelta rakentaminen jää puolitiehen ja pressut on vedettävä rakennelman päälle.

5.Hakametsän jäähalli. Peitetään koko Hakametsän halli Lainapeitteen pressuilla ja tehdään siitä uusi Rillinki. Kun Ipan ja Tapparan menestyskin on ollut kyseenalaista, yleisö voi katsella jääkiekon sijaan monumentaalista pressukasaa. Kulttuurin ja urheilun juopa saa uuden ennakkoluulottoman yhteistyömuodon ja kädenojennuksen. Urheilu-ja kulttuuriministerikin ovat sama henkilö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti