torstai 10. maaliskuuta 2011

Carlos Slim `Helu

Carlos Slim on maailman rikkain mies. Omaisuuden arvo on 53,5 miljardia eli "vaivaiset" 38,7 miljardia euroa. Kirjoitan tämän numeroin:

53.500.000.000 dollaria
38.700.000.000 euroa

Pienen ihmisen järki ei sano mitään muuta kun, että onpa paljon nollia. Jos ajattelee herra Carlosin käytännön raha-asioita, joku huolehtii varmasti puhelin- ja sähkölaskut. Puhumattakaan lounaat ja ruokaostokset. Tässä on varmasti oikea "firman piikkiin" - kaveri. Uutisessa kerrottiin, että Carlos tykkää kokata läheisilleen. Inhimillinen piirre.

Sama Forbesin lista kertoo myös iloisen suomalaisuutisen. Maailman rikkaimpien ihmisten listalta löytyy sijalta 733. suomalainen Antti Herlin. Jippii !!! Hänen omaisuutensa on aika paljon vaatimattomampi eli 1,3 miljardia dollaria. Siis alle miljardi euroa. Vähemmän kuin tuhat miljoonaa euroa !!!!

Jos vertaa Carlos Slimin ja Herlinin vaurautta, se on aika suuri. Vertailun vuoksi voisi sano, että Herlin omistaa Tampereen kaupungin budjetin verran. Mutta Carlos Slim omistaa kaikkien Suomen kaupunkien budjettien verran. Siinä se pieni ero. Tämä siitäkin huolimatta, että esimerkiksi vuonna 2007 Herlin sai EU:n maataloustukea 240.000 euroa. Ei auttanut. Carlos Slim oli vauraampi tele- ja pankkiyritysten kautta. Herlin menee ylösalas Koneen voimin.

Anekdoottina todettakoon, että eniten miljardöörejä löytyy, yllätys yllätys, Moskovasta. Tässä listassa Suomen kaupunkeja ei näy alkupäässä. Ei edes Kauniaista. Herlinkin asuu Kirkkonummella. Ei tarvitsekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti