keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kalevan uintikeskus

Käyn kerran viikossa Kalevan uintikeskuksessa. Ensin kuntoilen punttisalissa ja sitten uin. Vedän puolin tunnin setin soutulaitteella ja sitten olen aivan poikki. Saunan jälkeen uin 200metriä. Se rentouttaa lihaksia ja täydentää soudun rasitusta.

Uintipaikalla on aina about neljän-kuuden väillä melko runsaasti porukkaa. Kilpauimareille on annettu parhaat radat hallin keskeltä. Niiden molemmilla puolilla on yksi rata kuntouimareille. Toinen hitaille ja toinen nopeille kuntouimareille. Saunan puolella, kaksi rataa on varattu vesijuoksijoille. Toisella puolella on yksi laitarata, jossa on lasten uimakoulua ja muuta lasten uintia.

Kun kuntouimarit uivat eri tahtia, kapealla radalla tulee jatkuvasti ahdasta. Jos uimareita on lähemmäs kymmenen, uimisesta tulee roisketta, ohittelua, epämiellyttävää ohittelua. Molemmilla radoilla on hyvin eritasoisia uimareita. Se on selvä, koska uimareiden määrä vaihtelee ja ihmiset haluavat uida siellä missä on enemmän tilaa. Joka tapauksessa uiminen on lähes kontakstilaji. Ei mitenkään miellyttävä kokemus.

Edotan uudistusta.
Kuntouimareiden radat laitetaan vierekkäin ja väliltä poistetaan radat erottava naru. Uimarit uivat ympyrää, kuten vesijuoksijatkin. Silloin on tilaa uida nopeasti tai hitaasti. Uimarit eivät joudu vastakkain ja uimaan mahtuu paljon enemmän uimareita. Ymmärrän, että vesijuoksu on suosittua, mutta tavallisten uimareiden määrä on lähes sama. Uudistus ei maksa mitään. Se lisää uintimukavuutta ja jokainen saa uida omaa rytmiään, uimataitosa mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti