lauantai 12. maaliskuuta 2011

Janne Ahonen

Kuningaskotkaksikin kutsuttu Ahonen päättää uransa sunnuntaina Lahden mäkimontussa. Kolmannen kerran. Enää Ahoselle ei jää haikeutta hyppysirkusta kohtaan. Hän kertoi tämän olleen syyn paluuseen. Nyt kaikki on hypätty ja katse suuntautuu uusiin asioihin. Poika Mico on ehkä seuraava Ahonen mäkitornissa vuosikymmen kuluttua.

Ahosen ura on vertaansa vailla. Kaksi henkilökohtaista MM-kultaa, olympiamitali ja peräti viisi mäkiviikon voittoa. Jälkimmäistä tullaan tuskin koskaan saavuttamaan.

Usein varsin ilmeetön Ahonen on siviilissä vilkkaampi herra. Oman kirjansa julkkarikeikalla Ahonen kuvaili hyppäämistä ja siihen liittyvää elämää värikkäin sanakääntein. Joka kauden alkuun kuuluu traditio nelilehtiapilan työntämisestä hyppykengän kannan alle.

Viimeinen vuosi on ollut raskas. Hyppy ei ole enää kulkenut. Johtuuko motivaation puutteesta vai mistä, mutta menestys on ollut vaisu ? Kuitenkin suuri kiitos ja kumarrus Ahoselle. Hän on antanut nautinnollisia hetkiä hyppykansalle ja vienyt Suomen urheilumainetta eteenpäin.
Kuningaskotka laskeutuu omaan kotipesäänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti