perjantai 4. maaliskuuta 2011

Rööda pölser eli tanskalaiset hot dogit

Kun kirjaimissa ei ole tätä tanskalaista ö kirjainta laitan kaksi öötä peräkkäin. Luetaan tanskalaiseksi ööksi.

Nyt nimittäin Lidlistä saa ostaa pitkiä, punaisia tanskalaisia nakkeja. Niitä on pakkausessa 8 kpl. Lisäksi ostetaan hot dog sämpylöitä, riittävä määrä. Sipulirouhetta ja kurkkusalaattia. Sinappia ja ketsuppia löytyy ilmeisesti joka kodista.

Kuumennetaan nakki(ja) vaikka mikrossa. Lopuksi lämmitetään sämpylää hetkonen samassa paikassa. Puoliksi halkaistun sämpylän väliin laitetaan nakki, kurkkusalaattia, sinappia, ketsuppia ja sipulirouhetta. Paperipala kädensijaksi ja ei muuta kun nauttimaan. Magnificient !

Tämä ohje on itse asiassa muuttanut elämääni vuonna -67. Olin silloin luokkaretkellä Köpiksessä ja pienistä pytingeistä sai ostaa näitä hodareita. Se aukaisi silmäni toisenlaiselle ruokakulttuurille. Oma laatikko- piirakkakulttuurimme sai kovan kilpailijan. Tätä ihmeellisestä ja loputonta löytöretkeä on kuljettu siitä asti. Eikä loppua näy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti