maanantai 14. maaliskuuta 2011

Ilves murisi jälleen

Nyt oli Ilveksellä liikettä ja tarkoitusta. Toinen peli HPK:ta vastaan oli tasainen ja jännittävä. Vaikka Ilves oli lähes koko ottelun lievästi niskan päällä, HPK tuli aina tasoihin. Vasta kolmisen minuuttia ennen peliajan loppua tuli lopullinen niitti. Mark Lee teki ratkaisun. Lisää maaleja tuli tyhjiin, mutta se oli kosmetiikkaa.

Ilveksessä oli paljon puhtia. Vanhat herrat Määttänen ja Anttila olivat vauhdissa. Niinimäki oli hidas, mutta jakeli syöttöjä maukkaasti. Nuorukaisista hyvään vauhtiin pääsivät Rajala, Sointu ja Kantola. Maalissa Wiikman oli vähintäänkin varma. Parasta Ilveksen esityksessä oli kokonaisuus. Mikään ketju ei ollut lepsu. HPK oli liikaa Viitaluoman ykkösen varassa.

Tuleva vastus on parasta mitä voi odottaa. Jyp on harjoitellut rauhassa ja rutiinitaso on kova. Jyp saattaa aliarvioidan Ilveksen poikasia, mutta se karisee matkan varrella. Neljän voiton saalistaminen vaatii ankaraa työntekoa.

Ennustan Ilvekselle 4-1 tappiota ottelusarjassa, jossa neljällä voitolla pääsee välieriin. Voitto olisi Ipalle ihme. Ja historiallinen teko koko SM-liigan historiassa. Mutta ! Jyp janoaa mestaruutta, muu ei kelpaa. Materiaali on laajempi. Erityisesti puolustus on betonia. Sen puhkaisemiseksi Ilves tarvitsee teräviä pistoja. Maalineduspeli on tärkeää. Siinä Ilves on heikko. Jonkun pitäisi laittaa itsensä likoon kovien jyp-pakkien hakatessa. Ilves ei antaudu ilman väkevää murinaa. Kunto tuntuu kestävän. Ainakin nämä Viikonlopun vauhdikkaat pelit sujuivat ilman nukahduksia.

Lauantaina Hakametsä täyttynee, koska eilen sunnuntaina oli jo yli 6tuhatta katsojaa paikalla. Tätä jääkiekko tarvitsee: yllätyksiä, tasaisia otteluita ja rajua yritystä. Se tuo lehterit täyteen. Oli laji jääkiekko, jalkapallo tai vaikka salibandy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti