keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Ilves-Kalpa 2 x väärässä

Viime syyskuun alussa joukkueet pelasivat harjoitusottelun, joka päättyi kotijoukkueen kaksyks voittoon. Silloin ennustin joukkueiden sijoituksen runkosarjan päättyessä. Nyt on aika tarkastella ennustuksia.

Olin 2 x väärässä. Ennustin Ilveksen neljän viimeisen joukkoon ja Kalpan säälipleijareihin. Toisin kävi. Positiivisemmin molempien kohdalla. Ilves pääsi säälipleijareihin ja Kalpa suoraan viidenneksi. Molemmat onnistuivat myös omia odotuksia paremmin.

Nuoret ilvekset pelasivat ajoittain vauhdikkaasti ja kuvia kunnioittamatta. Parhaimmillaan mikä tahansa joukkue kaatui, mutta tason säilyttäminen on ollut vaikeaa. Nuorilta puuttuu kovuutta. Alkukauden puolustus ja maalivahtipeli oli luokatonta. Asia on parantunut, mutta varmuus puuttuu edelleen. Kalpa luisteli monilta muilta karkuun. Peli on ollut vauhdikasta ja nopeaa. Maalivahtipeli ja puolustus on toiminut. Samoin valmennus. Heikkoutena juonikkuuden puuttuminen. Savolaista juonikkuutta tarvittaisiin peliin.

Eilinen peli, jonka Kalpa voitti suvereenisti 3-1, oli yksipuolinen show. Kalpa luisteli ja Ilves katseli. Liekö jatkopelimahdollisuus siirtänyt Ilveksen katseen viikonloppuun ? Joka tapauksessa missään vaiheessa ei ollut epäselvää joukkueiden tasoero. Maaalivahti Ahonen hoiti viimeisenä lukkona ilvesläisten vähät yritykset.

Ennustus 2: Ilves putoaa suoraan säälipleijareista olipa vastassa HPK tai Jokerit. Tavoite on jo saavutettu ja poikien voima ei riitä. Kalpa sensijaan saa mahdollisuuden nousta välieriin. Liike riittää voittamaan Lukon, Jokerit tai HPK:n. Välieriin taival katkeaa. Tuli vastaan Jyppi, Ässät tai Hifki, materiaali ei riitä. Toivottavasti olen väärässä, ainakin Ilveksen suhteen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti