sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Jääkiekon Play offs

Jääkiekon puolivälierät ovat lähentymässä kliimaksiinsa. Yllätyksiä alkaa putoilla. Suurin ylläri on Petri Matikaisen Blues. Ässät on ollut sarjassa kova ja Rocky Rautakallio on saanut satakuntalaiset hurmioon. Pettymys on valtava. Rockylle erityisesti. Hänhän on kokenut jo aiemmin kovaa valmennuksen karussa arjessa. Nyt tuli noutaja ja vielä helpoksi vastustajaksi arvioidusta Bluesista. Nyt tiedetään, että Blues pääsee/joutuu Jypin välierävastustajaksi.
Ei ole helppoa Bluesille. Tasaiset sarjat Kärppiä ja Ässiä vastaan ovat kääntyneet Bluesille. Se antaa uskoa ja voimaa, mutta on jo vaatinut veronsa. Henki ratkaisee. Matikaisella sitä luulisi riittävän.

Lukon eteneminen ei ole yllätys. Kalpan menestys on. Ratkaisu jää Raumalle. Veikkaisin Lukkoa. Kalpa pystyi jatkoaikavoittoon ja ratkaisupeli on maanantaina. Mielenkiintoinen yksityiskohta tulee katsomosta. Kuopiossa oli yleisöä vain 3652 henkeä. Vaasassa Sportin ja Pelicansien liigakarsintapeliä ja lahtelaisten neljättä voittoa seurasi 3850 katsojaa !

Hifki on alisuorittaja. Kari Jalonen on kovan luokan pelaaja ja perusvalmentaja. Mutta hän ei osaa herättää hifkiä. Onko Peltonen liian iso hemmo hifkin jengissä ? Jokereiden peli on perustunut Lahden ketjun voimaan. Nyt Jani Ridan palattua, joukkue on saanut varmuutta. Sitä ei pelota naapurin hyökkääminen. Westerlund on ammattimies. Hän on taikuri ja maine pehmovalmentajana on syytä muuttaa. HIFK:n putoaminen olisi harmi, koska he ovat haastaneet runkosarjassa Jypin monta kertaa. Veikkaa silti jatkopaikkaa hifkille.

Hieno asia on, että voittaja julistetaan vasta koko sarjan jälkeen. Siihen on kaikilla mahdollisuus. Mutta kyllä Jypillä on pieni etulyöntiasema, koska heidän ei ole tarvinnut raataa muiden tavoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti