tiistai 29. maaliskuuta 2011

Kauneusklinikka

Kiinnostava uusi ohjelma kauneudesta. Vanha sanonta "Beauty is only skin deep" toteutuu tässä ohjelmassa, liiketoiminnassa ja ajatusmaailmassa. Kuitenkin suomennos "Kauneus on vain pinnallista" voisi kääntää tähän ohjelmaan pikemminkin "Kauneus on katoavaista". Kyynikko sanoisi, että tässä se katosi jo.

Tosi tv on päässyt oikeille jäljille kuvatessaan tätä ajatusmaailmaa. Miksi kärsiä alemmuudesta jos botox on keksitty ? Asiakkaat tarvitsevat apua, miksemme sitä antaisi heille. Tuttua argumentointia mm. maailman vanhimman ammatin perusteluna. En moralisoi. Olen kuitenkin hämmentynyt elintasomme sfääreistä.

Parasta tässä on todellisuuden voitto urbaanista legendasta. Tämä ei ole hyvä tarina vaan totisinta totta. Elämä on aika kovaa hommaa, jos sitä uskaltaa katsella alastomana. Joskus muinoin kärsin paikallisradioiden amatöörimäisestä tasosta,. Nyt se on tullut telkkariin. Ohjelma on mainos ja markkinointikikka. Pienenä riskinä huono maine, mutta todella pienenä riskinä. Oletan asiakkaiden moninkertaistuvan, ellei sitten jonkun kasvot tai rinnat räjähdä.

Suomesta sanottiin ennen, että se on pikku amerikka. Silloin puhuttiin mainonnasta ja markkinoinnista. Alan vähitellen uskoa. Syy on se, että alamme olla kaukana todellisista elämän peruskysymyksistä. Arjessa on paljon keinotodellisuutta.

Sivistyksestä voisi ajatella niin, että kun ihmisellä on terveyttä, työtä ja turvaa, hän voi auttaa muita ihmisiä. Varmasti tämän ohjelman ihmiset allekirjoittavat täysin tämän lauseen. Siksi nämä ihmiset ovat todella syvältä.

Mutta lopuksi tunnustus, Miksi halusin katsoa tätä ohjelmaa ? Mainoksessa olevat naiset näyttivät kaikki muovilta tai robotilta tai geenimuunnelluilta. Ohjelmassa he olivat eläviä. Petyin. Vain tunnettu näyttelijä näyttää edelleen pystyynkuolleelta. Muiden kasvojen iho oli ainakin osin elossa.

En ainakaan vielä harkitse rasvaimua, botoxia tai muita lisäkkeitä. Luulisin kestäväni myös vanhuuden ja rypyt, repsahtamisen ja rumuuden. Ei se helppoa ole, mutta olen hieman lähempänä itseäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti