keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

SM-liiga

SM-liigan runkosarja lähestyy loppuaan. Jäljellä on enää 4 kierrosta ja jaossa enintään 12 pistettä. Kaksi asiaa on ratkaisematta. Karsijan ikävälle paikalle jäävät joko Pelicans tai TPS. Toinen ratkaisun paikka on suora play off paikka. Kaksi kolmesta - Jokerit, Kalpa tai HPK - pääsee suoraan play off peleihin ja yksi putoaa säälipleijareihin.

Muuten sijoitukset saattavat hieman muuttua, mutta pääkohdat ovat selvillä. Jyp voittaa runkosarjan. HIFK, Ässät ja Lukko pelaavat play off pelejä. Blues Ilves ja Kärpät pelaavat säälipleijareissa ja Tappara ja Saipa lopettavat kautensa ja säästyvät karsinnalta. Toki teoriassa voi tulla yllätyksiä, mutta se edellyttäisi joidenkin joukkueiden täydellistä onnistumista ja saman aikaa toisten romahtamista. Teoriassa mahdollista, mutta epätodennäköistä. Kahdeksan lisäpisteen saaminen vaatii lähes ihmettä.

Runkosarja on tasaisempi, mutta ei riittävästi. Kun katselee piste-eroja, niissä ei ole suuria eroja peräkkäisillä joukkueilla. Pulma on kärjen ja peräpään suuri välimatka. Tarvittaisiin tasaisuutta ja viimeiselle kierrokselle tulevia ratkaisuja. Joukkueiden taitotasoisa ei ole suuria eroja. Väitän, että erot tulevat mentaalipuolelta ja joukkueiden kemiasta. Hyväkään kokoonpano (TPS, Kärpät) ei tuo menestystä. Toisaalta hyvä henki ja tahtotila (Ässät, Kalpa) tuovat tulosta. Menestystä tai huonoa menestystä näyttää tulevan useita vuosia peräkkäin (Jyp, Lukko) tai (Saipa, Ilves). Ikäänkuin voittamisen tai häviämisen kulttuuri jää elämään. Toki Ilveksen "juniorien" saavutukset ovat olleet positiivinen yllätys ja rohkea veto seurajohdolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti