perjantai 18. maaliskuuta 2011

Tonnikalaleipä

Helppo iltapala perjantaiksi. Tulista ja maukasta. Eikä maksa paljon mitään.

Ostetaan patonki (tai vielä parempi on pienet midileivät, jotka ovat sämpylöitä suurempia), purkki tonnikalaa, oliiveja, sipuli ja chilikastiketta.

Halkaistaan patonki puoliksi auki. Voidellaan margariinilla, majoneesilla tai juustolevitteellä. Laitetaan sisälle tonnikalaa, sipulirenkaita ja oliiveja (vaikka halkaistuina). Sekaan chilikastiketta maun mukaan. Jos ei pidä chilistä, voi laitta vaikka oliiviöljyä.

Tässä kaikki. Valmista tuli ja on takuulla hyvää. Jos on paljon porukkaa yksi tonnikalapurkki / patonki.

Tämän herkullisen leivän söin ensimmäisen kerran Pariisin Latin Quarterissa vuonna 1972. Suuta poltti, mutta kun oli nälkä. Koko maailma oli käsissä. Mutta se onkin jo toinen tarina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti