sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Venäjän karhu kesytettiin nalleksi

Tsekki voitti odotetusti Venäjän pronssiottelussa Bratislavassa. Venäjän tähdet eivät saaneet riittävästi tilaa. Bykov oli ilmeisesti saanut NHL-tähdet joukkueeseen, lupaamalla runsaasti peliaikaa ja vastuuta. Venäjäksi se tarkoittaa itsekästä sooloilua ja yrittämistä. Tulos on laiha näin nimekkäälle joukkuelle. Bykovin palli saattaa horjua, joka kaatua. Taitavat yksilöt eivät pysty voittamaan tiivistä joukkuetta. Sen todisti ensin Suomi, nyt Tsekki. Hyvä niin !
Vaikka taiteilijoita ja osaavia käsiä tarvitaanki jääkiekossa, joukkuepeli on aina joukkuepeliä. Tsekki riemuitsi pronssista.

Betoninaamainen Bykov ei osoittanut mitään tunteita tai ilmeitä tappion hetkellä. Karhu oli kesytetty nalleksi. Ihmetellä täytyy, ettei valmentajan ja menestyksekkään huippupelaajan pelikirjasta löydy kuin yksi taktiikka. Nyt se karahti kiville. Tulikivenkatkuista tekstiä on luvassa Moskovassa. Venäjän jääkiekkoliiton pomot eivät säästele sanojaan. Vielä vähemmän vaativa venäläinen jääkiekkoyleisö. Osansa saavat myös ovetskinit, kovaltsukit ja kumppanit.

Mielenkiintoinen asia on valmentajien rooli joukkueiden menestyksessä tai menestymättömyydessä. Slovakian Hanlon ja Venäjän Bykov ovat jälkimmäisestä eläviä esimerkkejä. Ruotsin Mårts ja Suomen Jalonen ovat esimerkkejä edellisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti