lauantai 28. toukokuuta 2011

ManU - Barsa

Tänään huipentuu Mestareiden liiga. Vastakkain Euroopan (maailman ?) kaksi parasta futisjoukkuetta. Voittajan veikkaaminen on todella vaikeaa. Manulla on puolellaan kotimaa (ei kotikenttä). Barsalla maailman paras pelajaaja Messi. Mutta jalkapallo on joukkuepeli kuten lätkäkin. Kentällä on maailman parhaita pelaajia, jolloin taitotaso on huippuloukkaa. Aktiivisuus, tahto, pelitaktiikka ratkaisevat. Kyse on myös valmentajien pelistä. Guardiola vastaan Ferguson.

Tätä peliä seurataan ympäri maailmaa. Sadat miljoonat ihmoset jännittävät, veikkaavat, toivovat oman suosikkinsa voittoa. Vaikka Suomi on saanut paistatella päivänvalossa Leijonien ansiosta, se on hyttysen surinaa verrattuna tähän peliin. Tässä on maailman auosituimman lajin eräs kliimaksi.

Tunnustan kannattavani Barsaa. Syytä en tiedä. Olen fanittanut Espanjan joukkueista Real Madridia. Briteissä suosikkini on Tottenham. Jotenkin espanjalaiset ovat vieraalla maalla ja saavat siksi sympatiani. Olen myös saanut jonkinlaisen tuntuman punaniskaisten brittien faneihin. Epäilemättä jokaisessa suuressa maassa on samanlaista porukkaa, jotka elävät jalkapallosta. Kuitenkin katalaanit voittavat ! Tai tulevat ainakin toiseksi.

Lämppärinä katson Tammelassa Kakkosen kärkiottelun Ilves - BK-46. Siinä on peruspelin luonne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti