sunnuntai 15. toukokuuta 2011

IMF:n pääjohtaja

Kansainvälisen valuuttarahasto pääjohtaja Dominique Strauss-Kahn on syytettynä raiskauksen yrityksestä ja vapaudenriistosta. Hän oli newyorkilaisessa hotellissa yrittänyt käydä käsiksi hotellin sisäkköön. Mies otettiin kiinni lentokoneesta, kun hän oli matkalla Eurooppaan. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta naisseikkailuissa, mutta ensimmäinen kerta kun hän joutuu oikeuteen.

Talousasiantuntijat sanovat, ettei tällä ole vaikutusta IMF:n toimintaan tai Euroopan taloukriisin hoitamiseen tai tuleviin kokouksiin. Vaikutta kuitenkin sen verran, ettei pääse alkavan viikon kokouksiin Euroopassa. Mieshän on häkissä. Häntä on pidetty myös varteenotettavana sosialistien presidenttiehdokkaana Ranskassa. Hän on ennusteissa suositumpi kuin istuva presidentti Sarkozy.

Ihmettelen ! Eikä valuuttarahaston pomolta edellytetä maailmanluokan luottamustehtävässä minkäänlaisia käyttäytymistapoja. pienemmätkin kihot ovat saaneet hyllytyksiä vastaavista tekosista. Onko kaveri niin korkealla, että häntä suojellaan, jotta meneillään olevat asiat eivät häiriintyisi. Uskaltaako kukaan pankkimies kieltäytyä yhteistyöstä, kunnes asia on selvitetty ?

Ranskassa asia on saanut skandaalimaisen huomion. Sosialistien vaalikuviot ovat menossa uusiksi. Edellisissä presidentivaaleissa hävinnyt Royal saattaa nousta uudelleen sosialistien ehdokkaaksi. Vaalit ovat ensi vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti