perjantai 6. toukokuuta 2011

Tarte tatin

Tämä ranskalainen omenatorttu on helppo herkku. Se on tyypillinen upside down kakku eli suomeksi vaikka keikauskakku. Torttu tai piirakka on tässä kuitenkin kyseessä.

Itse ostin valmiin murotaikinan. Muut ainekset ovat neljä omenaa, voita, sokeria ja kanelia. Hinta jää komeasti muutamaan euroon.

Leikkasin leivinpaperista vuoan kokoisen palan. Laitoin vuoan pohjaa hiema öljyä. Sitten muotoilin murotaikinasta leivinpaperin kokoisen taikinan. Leivinpaperi alimmaiseksi vuoan pohjalle. Pannulle tai laakeaan kattilaan 100gr voita ja 1,5 dl sokeria sulatetaan ja annetaan hieman tummentua (karamellisoitua). Leikataan omenalohkoja seokseen ja pyöritellään seosta omenalohkojenn molemmille puolille. Samalla ne pehmenevät. Sitten ladotaan omenalohkot vuoan pohjalle tasaisesti ja kaadetaan loput seoksesta omenoiden päälle. Ripotellaan hieman kanelia. Taikina painellaan vuokaan päälimmäiseksi. Uuniin puoleksi tunniksi 200 asteeseen.

Nostetaan piirakka/torttu uunista ja keikautetaan isolle lautaselle tai takaisin vuokaan ylösalaisin. Nyt omenalohkot ovat päällä ja torttu on mukavan ruttuinen. Anna painua hetki. Lisäkkeeksi sopii kermavaahto, vaniljakastike tai jäätelö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti