lauantai 28. toukokuuta 2011

Laukkulakko

Ties kuinka mones kerta, kun Helsinki-Vantaan maapalveluhenkilökunta menee lakkoon ja panee koko lentokentän sekaisin. Nyt kyse on entisen Finnairin henkilökunnan oikeudesta alennuslentolippuihin. Tai tänä aamuna työntekijät ilmoittivat, etä kyse on kiistoista , jotka liittyvät palkkausjärjestelmään ! En ota kantaa tähän asiaan, koska en tiedä mitä on aikoinaan sovittu tai mistä oikeasti on kysymys.

Valitettavasti yleinen mielipide kääntyy näitä avaintyöntekijöitä vastaaan. Työn luonne ei ole sisällöllisesti muista ammateista tai työtehtävistä poikkeavaa. Se ei vadi erityisosaamista niinkuin esimerkiksi kirurgin työ. Kuse on siitä, että Finnair on ulkoistanut hommat ISS:lle ja Baronalle. Nyt siviilit ts. tavalliset lentomatkustajat saavat kärsiä tavan takaa näiden sopimuskiistoista ja erimielisyyksistä. Matkalaukkujen lastaaminen ja purkaminen on toiminnallisesti avaintehtävä. Mutta täysin rutiiniluonteista työtä sisällöllisesti. Luulisin, että eilisen ulosmarssin seurauksena lentoasemalle jääneet, matkansa menettäneet matkastajat olisivat ilomielin keränneet menolippukolehdin ja lähettäneet työntekijät hommiin jollekin muulle kentälle. Matkustajaportaiden kuljettajista ja traktorikuskeista oli pulaa. Malaganreissulaiset odottelivat lentoa 6 runtia.

Jokin ratkaisu tähän pitää löytyä. Ei ole myöskään oikein muualla työelämässä, ei avainaloilla työskenteleviä kohtaan, että jotkut pumppaavat työnseisauksilla etuisuuksia. Muut katsovat vierestä kateellisena ja jäävät ilman etuisuuksia tai korotuksia. Se on epäsolidaarista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti