torstai 26. toukokuuta 2011

Superkielto

Englannissa tuomioistuimet ovat langettaneet tiedotusvälineille superkieltoja. Asia on lähtenyt liikkeelle autopomo Max Mosleyn kohdistuneista natsiorgiaväitteistä. Hänen yksityiselämäänsä ei saa käsitellä tiedotusväineissä. Nyt samainen superkielto on määrätty koskemaan ManU:n pelajan Ryan Giggsin yksityiselämää. Erityisesti hänen suhdettaan johonkin tv-julkkikseen.

Päätoimittajat ovat olleet kireinä. Ei siksi, että he haluaisivat revitellä näillä mehevillä juoruilla (tätä on vaikea uskoa, koska tästähän he elävät). Sensuuri kohdistuu erityisesti tiedotusvälineisiin. Netissä käsiteltyjä ja kaiken kansan "tietämiä" juttuja ei voi käsitellä sanomalehdissä. Tai näiden superkieltokohteiden asioita ei voi revitellä. Muiden juttuja voi toki.

Meillä taas vaikuttaa päinvastainen suuntaus. Maailman turhimmat julkkikset kilpailevat pääsystä esiin tiedotusvälineissä. Toinen toistaan mitättömämpiä tai intiimejä asioita revitellään lehtien palstoilla. Pariskunnat setvivät henkilökohtaisia välejään lehtien palstoilla. Meillä tuomioistuin voisi julistaa turhien julkkisten superkiellon. Toisinsanoen heiltä kiellettäisiin yksityiselämän esiintuominen tiedotusvälineissä. Näitä EVVK sivuja on iltapäivälehdet väärällään. Lehdet suorastaan elävät niistä. Onko sekin elintason mittari ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti