perjantai 20. toukokuuta 2011

Pizza

Ajattelin tehdä hyviä itsetehtyjä pizzoja. Siis pienehköjä pyöreitä, maukkaita pizzoja, joissa on vähän, mutta hyvää.

Taikina: Vehnäjauhoja, vettä, suolaa, öljyä ja kuivahiivaa. Tehdään perustaikina ja annetaan kohota rauhassa jopa kolme varttia. Leivotaan neljästä kuuteen pyöreää pohjaa. Annetaan kohota lämpimässä pyyhkeen alla. Kaltataan neljä tomaattia kuumassa vedessä. Luomutomaatit ovat maukkaita. Poistetaan malto. Soseutetaan tomaatit ja annetaan kiehua kastikkeeksi. Lisätään hieman suolaa ja raastetaan vähän pippuria. Tässä vaiheessa voidaan lisätä tuoreyrttiä. Mikäli laitat yhtä yrttiä esim. basilikaa, sen voi sekoittaa koko kastikkeeseen. Tai kastikkeenn voi levittää pizzapohjiin ja lisätä eri yrttejä eri pizzoille. Oregano, sitruunamelissa,korianteri jne maun mukaan. Lisätkää jotain yhtä ainetta, kinkkua, broileria, sieniä, metwurstia, paprikaa, ananasta, sipulia, valkosipulia, jne. Päälle hyvää juustoa juustoraasteena. Uuni 250 astetta ja pari pizzaa kerrallaan pellille. Paistetaan vajaan vartin verran pohjan paksuudesta riippuen.

Tämän ohjeen idea on hyvä kuohkea taikina, maukas ja tuore kastike sekä laadukas juusto. Tarkoituksena on tehdä yksinkertainen maku, joka on heeerrrkuuulllisen hyvää !!!!!!

2 kommenttia:

  1. Ihanko sinä itse teet näitä maukkaita naposteltavia ja vielä kaikkien etikettien mukaan?

    Maukasta viikonloppua...

    t. Birgitta

    VastaaPoista
  2. Kokkaaminen on hauskaa ja luovaa puuhailua. Etiketistä en tiedä. Kun antaa itselleen hieman vapauksia, oppi kaikenlaista uutta. Joskus kantapään kautta. Pidän myös käsillä tekemisestä.

    VastaaPoista