torstai 12. toukokuuta 2011

Edellisen jatkonäytös

Perussuomalaiset jättäytyvät pois hallitusneuvotteluista. Eilinen sinipuna-liitto ja Portugalituki oli liikaa Soinille ja perussuomalaisille. Edessä on mahdollisesti neljän routaisen vuoden jurnutus. Ehkä siellä odotetaan hallituksen kaatuvan ja uusia vaaleja. Joka tapauksessa oppositiosta käsin ei Suomea johdeta. Se on nähty aina ennenkin.

Nyt alkaa uusi kosinta. Kepun ja vihreiden suuntaan kurkistellaan. Pienpuolueita tullee myös mukaan. Mielenkiintoinen tilanne tulossa. Enemmistö pitäisi saada hallitukswn taakse ja Kepun kanssa se olisi reilun kokoinen. Ilman kepua kuntauudistuksia ja muita kaupunki-ja työmarkkina-asioita saattaisiin runnattua läpi. Useiden pienpuolueiden kanssa voi myös olla hankalaa. Veikkaan (tunnetusti veikkaukseni ovat menneet pieleen), että RKP, Kristillisdemokraatit ja Vihreät otetaan mukaan. Tähän vetoon panos on kuitenkin max. yksi eke.

Hallitusta lohduttaa ajatus että, jos kepu ja perussuomalaiset ovat oppositiossa, niiden oppositiopolitiikka syö toisiaan. Siis irtopisteidwn keruu. Kepulle on kyllä hankala paikka olla oppositiossa, koska presidentin vaalitkin ovat tulollaan. Rehn ei ole oikein oppositiotyyppinen poliitikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti