lauantai 21. toukokuuta 2011

Joe Jackson

Imurimusana Joe Jacksonin Live 1980-1986. Oikealta nimeltään David Jackson, on uuden aallon ja punkin pohjalta ponnistava jazzillinen rock tähti. Hänen musiikkinsa on mielenkiintoista sävelkudosta , jossa aineksia on kaivettu monenlaisista lähteistä. Taitava muusikko, joka hallitsee sekä pianon ja saxofonin salat. Hän on tehnyt myös yhteistyötä mm. Susanne Vegan ja Todd Rundgrenin kanssa. Myös elokuvamusaa on syntynyt Jacksonin päästä.

Jacksonin menestyksen huippu on toistaiseksi osunut 80-luvulle. Nousu alkoi seiskyluvun lopulla. Kun perjantai-illan musiikkileffaa the Last Waltz voidaan pitää vanhan aikakauden loppuna, on Jackson uuden aallon ja sitä seuranneiden aaltojen luoja ja käynnistäjä.

Tämä live 1980-1986 on tuplavinyyli, joka on äänitetty Jacksonin konserteista Manchesterissa, Utrechtissa, Sydneyssä, mwlbournessa, Vancouverissa ja Tokiossa. Levy julkaistiin vuonna -88. Musiikista vastaa Jackson ja eri kokoonpanojakin on peräti neljä. Biisejä peräti 25 Jacksonin omaa klassikkoa. Minun suosikkejani ovat "Fools in love", "A slow song" ja "Be my number two".
Jackson luo pianistitaustaltaan avaria ja vaihtelevia melodioita.

Jos joku neropatti keksisi kutsua hänet Suomeen, voisin mennä katsomaan ja erityisesti kuuntelemaan. Hän on hyvä, hän on lahjakas, hän on mielenkiintoinen ja arvaamaton. Häntä pitää kuunnella aktiivisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti