torstai 5. toukokuuta 2011

Portugalin tukipaketti

Jähmeää on, ja vaikeaa nähdä ratkaisua. Katainen yritti/yrittää irroittaa Portugalin tukipaketin hallitusneuvotteluista, mutta huonolta näyttää. Sen etuna olisi, että Portugalin asiat saataisiin pois tieltä ja voitaisiin keskittyä hallitusohjelman muovaamiseen. Jos eduskunta hyväksyy Portugalikannan, äänestys menee täpärälle. Kataisen toivomaa selvää enemmistöä ei löydy. Ellei sitten sisältö ole niin kriittinen, että se taas kritisoi koko Eu:pakettia. Nythän on jo neuvoteltu paketin 78 miljardin tuesta kolmelle vuodelle.

Jos äänestetään, niukka enemmistö hyväksyy tuen. Se saattaa jättää kovan haavan ja kivun myöhemmälle yhteistoiminnalle. Ainakin mahdolisten hallituspuolueiden kesken. Kokoomukselta irronnee kaikki 44 ääntä. Demareilta ehkä 25. Kepulta parikymmentä. Ruotsalaiset ja kristilliset saadaan mukaan lähes kaikki. Perussuomalaiset, vasemmistoliitto, vihreä ja osin demarit ja kepu ovat vastaan. Äänestystuloksen veikkaan olevan jotain 105 - 95. Siitä tulee kitkerä maku kaikille.

Aika huvittavaa, että Portugalin tukemisesta tulee suurempi vääntö, kun kotimaan asioista. Tämä osoittaa myös jonkinlaisen tason, millä panikoidaan (politikoidaan). Jos tämä tulee olemaan seuraavan neljän vuoden maan tapa, olisi viisainta järjestää uudet vaalit. Meillä on työttömiä, eläkeläisiä, koyhiä, mielenterveyspotilaita jne ongelmia ratkaisemista vailla. Nyt tarvittaisiin Isä Kekkosta jyrisemään: "Te saatanan tunarit!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti