lauantai 7. toukokuuta 2011

Naimisiin

Tilastot kertovat, että suomalaiset menevät naimisiin entistä vanhempina.. Merkinnee, että mitä vanhempana sen viisaanpana ? No, se ei kuitenkaan ole vähentänyt eroamista. Kun vuosittain solmitaan noin 30 tuhatta avioliittoa, eroja on vuodessa reilu 13 tuhatta.

Mielenkiintoinen trendi ovat avioliitot ulkomaalaisten kanssa. Miesten morsiammista 8% on syntynyt ulkomailla ja naisten sulhoista 7 % on syntynyt ulkomailla. 1990-luvun alussa prosentiluku oli vaivaiset 1%. Olemme tulleet kansainvälisimmäksi, koska about 2.500 liittoa solmitaan ulkomailla syntyneen kanssa. Tai avioliitot ovat kansainvälistyneet. Maamme väestöstä vain 3 % on maahanmuuttajia.

Paljon puhuttuja parisuhteen rekisteröintejä tehtiin viime vuonna 322. Aika vähän verrattuna kovaan polemiikkiin. Tässä naisparit olivat aktiivisempia, 198 naisparia ja 124 miesparia.

Avioliiton solmiminen lapsen syntymän takia näyttää vähentyvän. Ensisynnyttäjien keski-ikä on pysytellyt 28 vuodessa, kun avoitumisikä on päälle 30. Tarkoittaako tämä rakkausavioliittoja, enpä lähde arvailemaan ?

Ja sitten tärkein ja romanttisin asia. Avioliiton solmimiskuukausi. Heinäkuu on edelleen suosituin naimiskuukausi. Tätä on jatkunut koko 2000-luvun, poikkeuksena vuodet 2008 ja 2009, jolloin elokuu oli suosituin. Vilkkain naimisiinmenokuukausi on ollut elokuu 2008, jolloin solittiin 6890 avioliittoa.

Että tällainen on tämä suomalainen naimisasia tilastollisesti tarkasteltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti