tiistai 10. toukokuuta 2011

Kevään lämpöennätys 2

Sorry ! Tuli eilen paha moka. Sääennustuksessa. Ennustin kevään lämpöennätykseksi 24,8 astetta. Pieleen meni. Espoossa mitattiin 25 astetta. Se on myös alle hellerajan.

Haluan pahoitella kaikkia, jotka olivat varautuneet viileään lämpötilaan. Pyrin kaikin käytettävissä olevin keinoin tarkastamaan sääennustusmetodini virheitä tuottavan osan.

Nyt selvisi myös yksi perustavaa laatua oleva asia. Hellettä on 25,1 astetta. Siis silloin kun lämpötila ylittää 25 astetta. Kun lämpötila on vaivaiset 25 astetta, se on vielä normaalia lämmintä ilmaa. Ei lainkaan hellettä.

Nyt sitten odotellaan huomista. Koska pikaisesti tarkistin sääennustusmetodini ja säädin sen kuntoon, voin ilmoittaa suurella ilolla, että huomenna keskiviikkona helleraja rikotaan ja vielä selvästi. Lukema on vaikuttava 25,2 astetta. Nyt voi alkaa suunnittelmaan illaksi terassiohjelmaa aurinkoisella terassilla. Vaihtoehtona uimarannan nurtsi tai oma kuivunut piha. Joka tapauksessa huomenna shortsit ja hihaton päälle ja ei muuta kun nauttimaan. Kesä on ihmisen parasta aikaa (filosofi Nykästä myötäillen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti