lauantai 30. huhtikuuta 2011

Viherpeukalo

Olen vähän kiinnostunut kasvien hoidosta. Viime syksynä istutin kukkasipuleita, jotka oli jalostettu Turun kulttuuripääkaupunkihankkeen takia. Puutarhuri Aarno Kasvi oli jalostanut tämän tulppaanilajikkeen. Ohjeiden mukaan istutin sipulit, peräti kolmeen eri paikkaan. Nyt on sadon aika. Ainoastaan pihalla olevat kolme sipulia ovat kasvamassa. Kaksi muuta paikkaa, ruukkuja, eivät ole antaneet kuulua itsestään. Sen takia istutin niiden päälle tete narsisseja. Siis niitä, joita myydään jokaisessa kaupassa, joissa on sipuli jo kukkimassa. Odotan silti.

Sisällä olevat identtiset kaksoset, tulilatva ja aloevera, voivat hyvin. Tulilatva on työntänyt punaisten lehtien päälle lähes kymmenen pienempää lehteä. Nyt ostin pienen valkoisen ruusun (2,90 €) kolmanneksi pyöräksi. Siinä on kymmenkunta nuppua, joista ensimmäiset avautuvat minä hetkenä hyvänsä. Istutin viime vuonna samanlaisen ruusun toukokuun lopulla pihalle ja se kukki pitkään. Nyt yritän samaa.

Mullat olisi pitänyt jo ilmeisesti vaihtaa. Mutta taidan jättää sen joko ensi viikolle tai ensi vuoteen. Luultavasti jälkimmäinen, koska tämä olisi pitänyt tehdä jo maaliskuussa.

Pohdiskelen myös lisäravinteen antamista kasveille. Olen nyt lisännyt reiluun litraan puoli korkillista kasviravinnetta. Aion antaa sitä vielä niin kauan kun ainetta riittää. Meni syteen taikka saveen. Sisäkasvit näyttävän voivan ihan paksusti, etten ole aikakaan suuresti toheloinut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti