perjantai 1. huhtikuuta 2011

Broileria ja salattia

Perjantaina broileria, pekonin, sinihomejuuston ja salaatin kera.
Siis kaupasta ostetaan hunajamarinoitua broitsua, pekonia, sinihomejuustoa, lehtisalaattia, patonkia ja balsamicoa (ellei sitä löydy jo kotoa). Määrät ruokailijoiden mukaan. Tuttua ja turvallista, mutta maukasta, nopeaa ja helppoa. Suosittelen oikeaa balsamicoa, viinietikan sijaan. Se antaa tähän makuhuipennuksen

Paistetaan broitsut pannulla, samoin pekoni, kuitenkin erikseen. Viipaloidaan (tai leikellään saksilla) lämpimänä sormenpään kokoisiksi paloiksi ja sekoitetaan salaatinlehtien päälle. Murustellaan sinihomejuustoa päällimmäiseksi, jolloin juuston pitäisi hieman sulaa joukkoon. Eli nopeaa toimintaa, etteivät broilerin- ja pekoninpalat ehdi jäähtyä. Pirskotellaan balsamicoa sinne tänne.

Patonkiviipaleita tarjolle. Juomaksi jotain raikasta ja hyvää: vettä tai jäävettä sitruunaviipaleilla ja mintunlehdillä höystettynä.

Ei muuta kun herkuttelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti