maanantai 25. huhtikuuta 2011

Presidenttipeli

Julistan presidenttipelin avatuksi. Asettakaa panokset pöytään ! Eikun ehdokkaat !

Tosiasiassa peliä on pelattu jo pidemmän aikaa, kulisseissa. Eduskuntavaalit toivat paljon uutta visiota. Toisille hyvää ja toisille pulmia. Soini nousi kohinalla mustaksi hevoseksi tai haastajaksi Niinistölle. Soini on nyt aallon harjalla, mutta riskinä on uuhen hallituksen toimet ja hänen asemansa siinä. Vihreiden Haavisto on hyvä ehdokas. Hänen osakkeensa putosivat korkeintaan piirun verran, mutta ne eivät ole kovinkaan paljon riippuvaisia vihreiden äänimäärästä. Enemmän miehen omasta harmoonisesta persoonasta ja aikaansaannoksista kansainvälisillä kentillä.

Mielenkiintoisemmat kuviot (lue: kriisit) ovat demareilla ja kepulla. Pressalla pitää olla karismaa. Molemmilla on pitkät perinteet ja näköalaton tilanne.

Demarien Urpilainen on nousussa, muttei mitenkään pressahississä. Enää alle 50 % suomalaisista inhoaa hänen puhettapaansa. luonnollisuutta lisää, muttei sekään riitä. Heinäluoma on vankka, muttei omaa kansainvälistä kokenusta. Hänen olisi pitänyt Mooseksen tavoin johtaa puolueensa turvaan. Vaan jätti homman kokemattomalle nuorisopurukalle. Mooses itse on liian vanha. Hän olisi ollut kova sa pari vuotta sitte, mutta vaalit ovat vasta tulossa. Liikanen tuli kasvamaan korkoa Suomen Pankkiin, mutta rahat menivät Euroopan keskuspankkiin. Hän on älykäs, mutta liian mammanpoika. Siis äidin näsäviisas kultakimpale, jolla on mirri kaulassa ja jota on syötetty kultalusikalla. Muita ei vaan ole.

Kepun kestoehdokas Väyrynen on hävinnyt pressanvaalit jo kolmekymmentä vuotta sitten, muttei kukaan ole kertonut sitä hänelle. Vanha kekkoslainen sotaratsu elää seiskytlukua, mutta rekka meni jo. Vanhasen pako pääministerin pallilta johonkin outoon perheyritysten liittoon, on sellainen mahalasku, ettei sieltä nousta. Kiviniemi on Urpilaisen tavoin liian nuori ja untuvikko. Näytöt ovt ohuet. Hohoi, missä ovat kepun ehdokkaat pressapeliin ?

Pikkupuolueiden mahdollisuudet ovat taitavien henkilövalintojen takana. Jos ne asettavat puheenjohtajia, metsään mennään. Jos taas kulttuurivaikuttajia, niitä voi löytyä RKP:läisestä kansankodista, muttei muilta. Arhinmäki on tulevaisuuden nimi. Hänestä löytyy karismaa ja suoraa puhetta. Aika ja politiikan sisältö ei ole kuitenkaan hänelle otollinen.

Ja siiten galluppien pariin. Niitähän aletaan julkaista piakkoin. Niinistö 60 %, Soini 25 %, Heinäluoma 8 %, Kiviniemi 5 %, muut 2 %.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti