lauantai 9. huhtikuuta 2011

Kevät 2

Hei, se on täällä. Varmin merkki keväästä on auringon paiste, tippuvat räystäät ja mustat hanget. Muitakin jokakeväisiä tunnusmerlkejä voidaan löytää.

Mopot alkavat pörrätä yöllä lähiöiden kaduilla. Mitä isommat kerrostalot, sitä suurempi kaiku. Se on silkkaa teinien isottelua. Herkkäuniset heräilevät ja kirjoittelevat lehtiin.

Koirankakka paljastuu sulaneiden lumien alta. Jätökset tarttuvat kenkiin ja sottaavat asuntojen eteisiä. Koiranomistajat saavat huutia. Yritetään keksiä uusia kikkoja, mutta joka kevät käydään sama urina. Kiukkuisimmat kirjoittelevat lehtiin.

Katupöly sekoittaa ilmaa ja astmaatikot kärsivät. Hiekoituksen seurauksen kadulle jää valtavia määriä sepeliä ja sen seassa pölyistä hiekkaa. Keskustojen pääkatuja pestään, mutta aina jää paljon hiekkaa kadulle. Kuiva keli kuivattaa kadut ja autot pöllyttävät kuivaa hietaa. Kadunlakaisijat saavat kuulla kunniansa. Sateet voivat pelastaa, mutta herkkäkeuhkoisimmat kirjoittavat lehtiin.

Siitepöly alkaa jyllätä. Pähkinäpensas aloittaa ja kaikki muut seuraavat määrätietoisesti perässä. Allegikot kärsivaät ja pärskivät. Jotkut jopa kirjoittavat lehtiin, mutta ... se on kevättä ilmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti