sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

William ja Kate

En saanut kutsua kuninkaallisiin häihin. Voi, että ottaa pannuun. Olen aina sympatiseerannut kuninkaallisia, häitä, Englantia, Elisabethia, Charlesia (voi ei häntä saanutkaa fanittaa),futista, pubia ja punaniskoja. Silti kutsu jäi tulematta. Missä vika ?

Ensiksi tulee mieleen, että olen loukannut kuninkaallista perhettä. Olen varmaankin kirjoittanut jotain heistä blogissani ja hovin tarkkasilmäinen valvoja on kavaltanut kuningasperheelle. Mutta tiukka seula ja tarkastelu 450 tekstiini, osoitti, ettei mitään suurempaa mokaa ole tullut tehtyä. Toisaalta en ole kirjoittanut brittihovista tai kuninkaallisista mitään. Voisikohan se olla syynä boikottiin ?

Toiseksi tulee mieleen omat häät. Niitähän on ollut peräti kaksi. Molemmissa häissäni on ollut paha tyylirikko. En ole vienyt kumpaakaan vaimoani hevosten vetämillä kärryillä linnaan (ei vankilaan, vaan Turun, Hämeen tai Olavin linnaan). Se on kyllä paha puute ja saattaa olla syynä etten ole saanut kutsua.

Voisikohan syy olla huono englannin kielen taitoni. En ole mestari enkussa, varsinkaan alkuperäisten brittien parissa. Usein heidän slangistaan tai puhetyylistään on vaikeaa ottaa selvää. Se olisi varmasti pieni riski, jos joutuisin istumaan kuningattaren tai prinssi Philipin viereen. Voisin tietysti kirjoittaa joitakin vuorosanoja valmiiksi paperille ja heittää smalltalkia Philipille vaikka saunasta , poroista ja metsästä. Tietääköhän hovi kielitaidoistani ? Olen kyllä kerran ollut Northamptonshiressä, muttei siellä kylläkään hoviväkeä näkynyt, vai oliko sittenkin ?

Entä jos kannatan väärää futisseuraa. Aloitan suureen ääneen puhumaan omasta suosikistani,
Tottenham Hotspursista. Pahus, jos Philip fanittaa QPR:ää (Queens Park Rangersia) tai jos Kate onkin Manun fani ja William Arsenaalin. Sehän on mahdoton yhtälö. Ja juuri kun avaan suuni spurseista, hovi kärrää minut ulos, koska puhun kielletystä aiheesta. Se etiketti, se tärkein asia, etiketti !

Posti on tietysti voinut sotkea osoitteita tai ehkä kutsu on vielä matkalla. Minua kuitenkin epäilyttää, että todellinen syy on aivan toinen. En ole kutsuttujen listalla, koska en ollut Victorian ja Danin häissä. Olin silloin töissä. Katselin kyllä hetken telkusta, mutta en kerta kaikkiaan päässyt mukaan. Harmittaa vieläkin. Sen täytyy olla tämä syy. Eihän kuninkaalliset ole tottuneet ohareihin. Hovit haluavat pitää kiinni tutusta jengistä. Tässä se syy on. Voisin tietysti selittää työesteen, mutta saattaa olla jo myöhäistä. Tai kannattaisiko silti. Onhan niitä pikakutsujakin mahdollista lähettää. Jos kirjoitan suoraan Elisabethille, hän tuntuu järkityypiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti