keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Nantes

Nantes on Ranskan kuudenneksi suurin kaupunki. Asukkaita 280000. Metropilissa on yli 700000 asukasta. Se on Bretagnen alueen pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee Loire joen varrella, muttei kuitenkaan aivan Atlantin rannalla. Olen nyt täällä paikan päällä ja yritän raportoida siitä, mitä silmäni näkevät ja korvani kuulevat. Ranskan kieli ei ole mitenkään hallussa paria sanaa lukuunottamatta. Mutten viitsi nyt kertoa edes niitä.

Yritän löytää Asterixin tai Obelixin tai heidän sukuaan. Toki he asuivat pohjoisempana, mutta suku saattaa olla levinnyt tänne Nantesiin. Toinen asia, miksi olen täällä, on löytää hyvä perjantai-illan iltapalavinkki. Yritän törmätä paikalliseen keittiömestariin, kokkiin tai hätätilassa tarjoilijaa (no, kunhan löytäisin jonkun ruokailijan, ranskalaisethan ovat kulinaristeja ja tietävät muutenkin kaikken olennaisen ruoasta. Kolmas syy on hieman arkaluotoisempi. Mietityttää, kun ranskalaisia sotilaita on hyvin aktiivisesti sekä Libyassa että Norsunluurannikolla. Ovatko he havittelemassa suurvalta-asemaa, vai onko tämä sisäpolitiikkaa? Presidenrti Sarkozy ei ole ollut oikein kansan suosiossa. Lisäksi ajattelin ostaa jotain paikallista herkkua kotiintuliaisiksi, kunhan pääsen selville onko se pötsikeittoa vai lampaansilmää.

Siinähän sitä on ohjelmaa pariksi päiväksi. Etenkin kun kuuntelen paikallisten kollegoiden tarinoita omasta työstään kahdeksan tuntia päivässä. Hip, hei !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti