keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Tamu arkistoon

Tamu ei saanut lisenssiä Veikkausliigaan. Tilanne oli ennakoitavissa jo aiemmin. Jyrkkiä toimenpiteitä olisi kaivattu. 300.000 euroa olisi pitänyt palauttaa ja irtautua koko sopimuksesta singaporelaisten kanssa. Sitä ei ilmeisesti talous enää kestänyt. Pelaajien palkkoja oli varmasti maksettu ja rahaa oli kulunut myös muuhun toimintaan.

Nyt pelaajat saavat luvan alkaa hakemaan uusia seuroja. Osa on sen jo tehnytkin. Varmasti tamperelaiset Kakkosen seurat, Ilves ja TPV, saavat hyviä vahvistuksia, jos pysyvät maksamaan edes jotain. Toivottavasti ensi kaudella saadaan toinen joukkue nostettua takaisin Ykköseen ja kenties muutaman vuoden kuluttua Veikkausliigaan. Toivoa sopii, että tulevana kesänä Tammelan lehterit täyttyvä futiksen ystävistä. Vaikka Kakkosen taso ei ole päätä huimaava, on Tammela kuitenkin oiva futismekka ja tunnelmaa löytyy.

Tamun fanihuutosakki haistatteli näkyvästi Palloliiton ja Veikkausliigan johdon suuntaan. Kantti ei kestänyt Tamun tappiota Hongalle liigacupin loppuottelussa. Oikea osoite olisi ollut oman seuran johto. He ovat ottaneet ratkaisevat riskit ja upottaneet seuran.

Tamua voi enää seurata kuin arkistoista. Seuran toiminta tai johtokunnan touhu saattaa jatkua oikeudessa, mutta urheilulliselle toiminnalle ei ole perusteita. Tässä tilanteessa on onni, ettei seuralla ole omaa junnutoimintaa. Tulevaisuuden lupaukset saavat potkia rauhassa omissa seuroissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti