torstai 21. huhtikuuta 2011

Karjalan paisti

Pääsiäisjuhlintaa voi aloitella tekemällä tätä itä-Suomen muinaista juhlaruokaa:Karjalan paistia. Se kuvaa myös maamme ruokakulttuurin kituliasta ainemäärää ja makua. Tundralla ei ole koskaan juhlittu mausteilla, ei Karjalassakaan.

Yksinkertaisin ohje on karu, mutta piiiittttkääänperjantaihin sopiva. Lihaa, vettä ja suolaa. Pannaan pataan ja kypsytetään pitkät, reilu kolme tuntia jälkiuunilämmössä.

Minua edeltävä polvi on laittanut paistiin eri lihoja: possua, nautaa, lammasta. Jotkut myös sisäelimiä kuten maksaa, keuhkoa ja sydäntä. Maustepippuria ja laakerinlehteä. Porkkanaa ja sipulia.

Tuon oman aikani virityksen. Savukylkeä tai palvilihaa. Hivenen katajanmarjoja.

Pääasia on yksinkertainen lihaisa pata ja suolainen kirkas maku. Salaattia ja keitinperunoita kaveriksi ja se on siinä. Hyvää pääsiäistä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti