lauantai 23. huhtikuuta 2011

Mämmi

On taas se aika vuodesta, jolloin perheissä käydään otteluita oikeista tavoista. Pääsiäisenä vedenjakajalla on mämmi. Tarkasti ottaen, ei pelkkä mämmi vaan mämmin oikea nautintatapa. Siis mitä mämmin kaveriksi. Karjalassa mämmin kanssa ainoa oikea kastike on kerma. Köyhät joutuivat tyytymään maitoon. Täällä lännessä opin uuden ja aika vaikuttavan lisäkkeen, nimittäin vaniljakastikkeen. Se on oiva vaihtoehto.

Viisaat vanhemmat tai perheenpäät tarjoavat näitä kaikkia vaihtoehtoja. Näin vältytään oikeustaisteluilta ja muulta käräjöinniltä. Jos kuiteniin sattuu käymään hama ja kriisi kärjistyy, voi ajatella muutamaa hyvää vaihtoehtoa tilanteen laukaisemiseksi. Pääsiäiseen liittyy niin paljon muutakin latausta, ettei kannata sytytellä noitatulia ihan pienestä syystä.

1) suomalaiskansallisella jäyhyydellä ehdotetaan kylmänviileästi, että " eiköhän lämmitetä sauna !" siinä tulisempikin mämminsyöjä äityy sopuisaksi ja tilanne laukeaa.

2) pyydetään naapurista apua. Huudetaan äkkinäisesti "tuli on irti" tai "lampaat karkas". Naapurin hätääntyneet ilmeet rauhoittavat mämminsyöjiä.

3) sovittelija kehiin. Pääsiäisenä Ahtisaarikin on vielä kotona, eikä Pohjois-Koreassa, joten hän olisi paras. Jos ei suostu, niin valtakunnansovittelija Lonka. Kyllä sinne nyt joku saadaan, olkaa rauhassa ! Ahtisaari pöllähtää keittiön ruokapöytään ja sanoo, että mikä täällä nyt on hätänä ! Siinä menee mämmi vähintään väärään kurkkuun, oli kastikkeena mitä tahansa.

4)naton joukot paikalle. Ne on nyt saanut pelkää vesiperää Afganistanista ja Libyasta. Helppo keikka yltä päältä varusteisiin uponneille maihinnousujoukoille. Kivaa vaihtelua perheen nuorison nettisurffailuun. Aito kommndo koputtaa keittiön ikkunaan ja lausuu unohtumattomat sanat "Is there anybody home !".

Ellei kiista lopu näillä keinoin, se saakoon jatkua. On niillä sitten niin maan perustavanlaatuisesti erilaiset perustelut, että antaa olla. Ostetaan ensi Pääsiäiseksi ainoastaan pashaa ja suklaamunia. Että tällainen tapaus !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti