perjantai 8. huhtikuuta 2011

Halloumia ja tsatsikia

Perjantaina kevyesti. Ostin Hulluilta päiviltä halloumi juustoa. Sen kaveriksi teen tsatsikikastiketta ja tuoresalaattia. Ja perusajatus on helposti ja vaivattomasti.

Tarvitaan halloumi-juustoa, 1 valkosipuli (5 kookasta kynttä), 1/2 kurkku, 2 dl turkkilaista jogurttia, oliiviöljyä, balsamicoa, salaatinlehtiä, kirsikkatomaatteja,(pekonia).

Leikataan valkosipuli ja kurkku pieniksi paloiksi, lisätään jogurtti, hieman oliiviöljyä ja balsamicoa ja tsekataan maku pippurilla ja suolalla. Salaatinlehdet revitään pienemmiksi, leikataan pikkutomaatit kolmeen-neljään osaan ja sekoitetaan salaatinlehtien sekaan. Päälle ripaus balsamicoa. Paistetaan haloumi-juusto pinnalta kellanruskeaksi ja leikataan ohuiksi suikaleiksi ja sekoitetaan salaatin joukkoon. Jos on isompi nälän tunne, juuston jälkeen voi paistaa pekonia ja suikaloida salaatin sekaan.

Syödessä tulee heti Kreikka mieleen. Sininen meri ja valkeaksi kalkitut rakennukset. Ja ennenkaikkea aurinko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti